کم فشار مدیترانه ی/سودانی/وپاکستانی یا هند

ساخت وبلاگ
 ) سیستم های کم فشار مدیترانه ای:

دریای مدیترانه علاوه برآنکه محل عبور سیستم های کم فشار است خود نیز دارای یک موقعیت سیکلون ساز است که در فصل های سرد سال، کم فشارهای متعددی از آنجا به سوی شرق به حرکت درمی آیند. کم فشارهای مدیترانه ای در مسیر حرکت خود بر روی قبرس زبانه ای کم فشار ایجاد کرده و این زبانه کم فشار از روی کشور ترکیه وارد کشور ایران می شود و نواحی غرب و شمال غرب را تحت تاثیر قرار   می دهد. گاهی اوقات نیز این سیستم های کم فشار پس از عبور از روی کشور ترکیه وارد کشور ایران می شود و نواحی غرب و شمال غرب را تحت تاثیر قرار می دهد. گاهی از اوقات نیز این سیستم های کم فشار پس از عبور از روی کشور ترکیه و برخورد با ارتفاعات آن منطقه به دو شاخه تقسیم می شود که یک شاخه آن از طرف غرب و شمال غرب وارد ایران می شود و پس از ایجاد بارندگی بر روی این مناطق، از طریق خراسان از مرزهای کشور خارج می شود و شاخه دیگر پس از عبور از روی کشور عراق از طریق خراسان وارد افغانستان می شود. در صورتی که زمین به اندازه کافی سرد باشد، جبهه گرم این سیستم ها بسیار فعال عمل می نماید. در مواقعی که "تراف" سطوح فوقانی با گرادیان مناسب دما و کنتور، این سیستم های کم فشار را همراهی کنند، بارندگی های موثری در مناطق تحت نفوذ آنها ریزش می نماید. توده های هوای باران زای برآمده از دریای مدیترانه یکی از قوی ترین و مهم ترین جریانات جوی باران زا بر روی جغرافیای کشور است که در ماههای سرد سال با ایجاد جبهه های گرم و پوششی باران زا (نیمبواستراتوس) بارندگی های پیوسته و بسیار مفیدی را در اکثر استان های کشور به وجود می آورند.

2 _ سیستم های کم فشار سودانی

منطقه سودان در قاره آفریقا به علت مجاورت با منطقه حاره، به طور نسبی دارای موقعیت کم فشار است. در فصل های سرد سال با نفوذ زبانه پرفشار به نواحی شمالی سودان و ریزش هوای سرد در آن منطقه، کم فشار مستقر در سودان تقویت شده و از دریای سرخ رطوبت جذب می نماید. در واقع این سیستم در ابتدا فعال نمی باشد و فاقد جبهه است اما به تدریج که بر روی دریای سرخ کشیده می شود با توده های هوای آن منطقه برخورد کرده و فعال می شود که عموماً پس از شکل گیری یا از طریق خوزستان وارد کشور می شود و یا پس از عبور از روی عربستان و کویت و توقف کوتاه بر روی خلیج فارس و کسب رطوبت کافی، استان های جنوبی کشور را تحت تاثیر خود قرار می دهد و پس از آن به طرف شرق و جنوب شرق کشیده می شود. بارندگی از سیستم های کم فشار سودانی معمولاً از ابرهای جوششی بوده و به این علت اغلب پس از بارندگی های رگباری از سیستم های کم فشار سودانی، سیلاب های مخربی در استان های جنوبی کشور جریان می یابد. بارندگی از سیستم های کم فشار سودانی به صورت آبگین می باشد که طبعاً در برخورد با ارتفاعات ممکن است در فصل سرد نوع ریزش آن به صورت برف باشد.

3 ) سیستم کم فشار پاکستانی

در دوره گرم سال، در جنوب آسیا، کم فشاری حرارتی شکل می گیرد که تمایل به حرکت به سمت غرب دارد. کم فشار فوق در شرایط عادی دارای کجی محور در محور قائم خود می باشد. این کجی محور به سمت جنوب شرق بوده، بارشهای حاصل از آن بیشتر به سمت شرق و شبه قاره هند تمایل دارد؛ اما زمانی که از کجی محور آن کاسته می شود، تاثیرش در جنوب شرق ایران به صورت رگبارهای همرفتی نمایان می شود. این رگبارهای شدید در فصل گرم - هنگامی که منطقه از بی آبی به شدت رنج می برد - باعث پر آب شدن رودخانه ها، تامین آب هوتکها و آبیاری مزارع می شود. به همین دلیل، حیات منطقه به شدت به این بارشها بستگی دارد. در این مقاله، سعی شده نحوه نفوذ کم فشار پاکستان به منطقه و اثر آنها در ایجاد رگبارهای همرفتی مدل سازی شود.

+ نوشته شده توسط عبدالطیف ابراهمی در پنجشنبه پنجم بهمن ۱۳۹۶ و ساعت 15:8 |

هواشناسی کوهپایه...
ما را در سایت هواشناسی کوهپایه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : havashenasikohpayea بازدید : 200 تاريخ : جمعه 13 بهمن 1396 ساعت: 0:32